بورس زیر سایه سندروم یکشنبهها

به گزارش مجله سرگرمی، بورس تهران پس از رشد قابل توجه در نخستین روز هفته، معاملات یکشنبه را با افت شاخص کل به سرانجام رساند. به این ترتیب دیروز نماگر اصلی سهام با کاهش حدود 3100 واحدی روبرو و در میانه کانال 970 هزار واحد متوقف شد.

بورس زیر سایه سندروم یکشنبهها

به گزارش دنیای اقتصاد، افت 3/ 0 درصدی شاخص سهام در این روز درحالی رقم خورد که در ساعات ابتدایی بازار شاهد رشد حدود 14هزار واحدی و رسیدن به سطح 987هزار واحدی بود. در ادامه، اما با تشدید فشار عرضه ها شاهد تغییر راستا شاخص کل بودیم. چرخشی که از نگاه بعضی متهم اصلی آن ضعف سامانه اصلی معاملات است. بعضی دیگر، اما معتقدند تکرار سندروم یکشنبه های بازار سهام، پس از یک روز صعودی شاخص سهام را به راستا نزولی کشاند.

بورس بازی در مه معاملاتی

درحال حاضر به نظر می رسد بازار سهام درحال تثبیت موقعیت خود و وفق یافتن با شرایط جدید است. جایی که با مسائل نامعینی همچون سهام عدالت و تاثیر آن بر کلیت بازار سهام روبرو شده است. در این شرایط هر چند از هراس تازه وارد های بازار کاسته شده است و تمایل این دسته برای ماندن در گردونه معاملات افزایش یافته، اما همچنان سردرگمی و نبود یک استراتژی معین، ویژگی عام این روزهاست. جایی که فرایند های لحظه ای و کوتاه مدت حتی به بازه یک روزه تغییر یافته اند.

در این میان یکی از دلایل افزایش فشار عرضه ها، بر هم خوردن تناسب سودآوری و قیمت ها است. در مقابل، اما ترس از تورم بیشتر، سرکوب بازار های موازی توسط دولت و شکل گیری این تصور که راهی برای دولت جز تامین اقتصادی از کانال بازار سرمایه باقی نمانده، جبهه تقاضا را نیز تقویت نموده است.

همزمان با تحولات جدید اتفاق افتاده پیرامون بازار سهام، شاهد واکنش بورس بازان به تقویت جریان اطلاعات هستیم. سرمایه گذارانی که تفسیر و تحلیل شخصی خود را در قیمت ها منعکس می نمایند. این تصورات، اما به سبب بعضی سوءتفاهم ها، فهم نادرست جریان اطلاعات، اخبار و حتی تغییر خلق الساعه تصمیمات دولتی می تواند فرایند بازار سهام را دستخوش تغییراتی کند.

اصلاح سود پالایشی ها و توقف نماد ها

درحالی این روز ها نگاه بورس بازان به سامانه کدال برای اطلاع از عملکرد بنگاه های بورسی خیره مانده است که در ساعت خاتمهی معاملات روز گذشته دو شرکت پالایشی با ارسال اطلاعیه ای از تغییر سود سال گذشته خود خبر دادند. از این رو دیروز شبریز طی اصلاحیه ای سود سال 98 را از 916 ریال به 1035 ریال افزایش داد. پالایش نفت تبریز بیان کرد طبق اعلامیه ارسالی از پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران مابه التفاوت نرخ تسعیر ارز نفت کوره صادراتی در سال 1397 و تاثیرش در سود اضافه شد.

شرکت پالایش نفت لاوان نیز روز یکشنبه طی اصلاحیه ای سود سال 98 را از 1612 ریال به 3797 ریال افزایش داد. این پالایشگاه فرابورسی نیز در اطلاعیه ارسالی خود بیان کرد تغییر گزارش اصلاحی مربوط به ردیف سایر درآمد های عملیاتی به مبلغ 312 میلیارد و 305 میلیون و 400 هزار تومان است که در اثر تغییر نرخ تسعیر ارز فروش های صادراتی سال 97 طبق ابلاغیه جدید وزارت نفت است. اصلاحیه این دو پالایشی سبب شد تا تمامی 6 شرکت پالایشی بازار سهام با توقف نماد معاملاتی خود روبرو شوند. در این میان به غیر از شپنا که در سقف مجاز روزانه دادوستد شد، دیگر نماد ها با افت قیمت روبرو شدند.

نقش سهام عدالت در روز منفی بورس

درخواست فروش سهام عدالت در بانک های عامل از روز شنبه شروع شد. در این میان بعضی به نقش این مهم در تشدید فشار فروش در کلیت بازار سهام سخن می گویند و بعضی دیگر معتقدند با توجه به افزایش محسوس پول های ورودی به بازار سهام، سهام عدالت قابل فروش به راحتی در دل بازار هضم خواهد شد و نمی تواند اثر کاهنده بر بازار داشته باشد.

فرهنگ حسینی، کارشناس بازار سهام در این خصوص به دنیای اقتصاد گفت: آزادسازی سهام عدالت از جنبه های مختلفی قابل آنالیز است. یکی از مهم ترین جنبه ها، اثر عمق بازار و نقدشوندگی است. عرضه های سهام عدالت به افزایش عمق بازار، افزایش نقدشوندگی و حجم معاملات منجر می گردد؛ موضوعی که توسعه فیزیکی بازار را به همراه خواهد داشت.

او ادامه داد: در سوی دیگر، افزایش عرضه ها منجر به فشار فروش و تعدیل قیمت ها می گردد. اگر فروش ها با شدت صورت گیرد، می تواند منجر به کاهش قیمت شده و نگرانی از عرضه های سهام عدالت می تواند منجر به پیش دستی بعضی معامله گران برای فروش گردد تا در قیمت های پایین تر مجددا خرید نمایند.

حسینی تاکید نمود: تصمیم گیری درخصوص فروش و نگهداری بیش از همه تحت تاثیر فرایند بازار و احتیاج نقدینگی افراد است. به هر حال آزادسازی سهام عدالت در مقطع مهمی رخ داد. مقطعی که کرونا بسیاری از مشاغل را تحت تاثیر قرار داد و آزادسازی امکان استفاده از ثروت و پس انداز برای این روز ها فراهم نموده است. به نظر بخشی که احتیاج به نقدینگی دارند، تحت فشار برای فروش و نقد کردن هستند و باید این امر به صورت گام به گام فراهم سازی گردد. این کارشناس بازار سهام افزود: از سوی دیگر، افرادی که احتیاج به نقدینگی ندارند، باید توجه داشته باشند که پرتفوی سهام عدالت از بهترین و عظیم ترین و عمدتا سودآورترین شرکت ها است.

شرکت هایی که فرایند سوددهی مناسبی دارند و عمدتا در زمره شرکت های دلار محور قرار می گیرند. این شرکت ها در مقابل نوسانات ارز ریسک فرد را پوشش می دهند و حتی بازده بیشتری نیز عاید سرمایه گذاران می نمایند.

خریدحقوقی ها؛ حمایت یا فرصت؟

دیروز همزمان با کاهش 3/ 0 درصدی شاخص سهام شاهد افزایش فعالیت بازیگران عمده در سمت خرید سهام بودیم. از این رو روز گذشته در مجموع افزون بر 62 میلیون سهم به ارزش 69 میلیارد و 600 میلیون تومان به پرتفوی حقوقی ها افزوده شد. در این میان بیشترین خالص خرید حقوقی در سهام زیرمجموعه گروه فرآورده های نفتی رقم خورد. در این گروه همان طور که عنوان شد پالایشگاه ها به سبب ارسال اطلاعیه تغییر سود دو شرکت با توقف دسته جمعی روبرو شدند.

از این رو معامله گران عمده بازار که اغلب در روز های منفی نقشی حمایتی به خود می گیرند، خالص خرید 76 میلیارد و 300 میلیون تومانی را در این گروه رقم زدند. هر چند افت قیمت سهام نیز می تواند فرصت خرید مناسبی برای این دسته از بازیگران سهام باشد. پس از آن نیز دارویی ها شاهد خالص تغییر مالکیت 47 میلیارد و 930 میلیون تومانی در راستا حقیقی به حقوقی بودند. سرمایه گذاری ها نیز دیروز مورد توجه معامله گران عمده بازار قرار گرفتند و خالص خرید حدود 36 میلیارد و 770 میلیون تومانی را تجربه کردند. د

ر میان شرکت های فعال بورسی، اما دیروز نماد معاملاتی بانک تجارت با بیشترین خالص فروش حقیقی به میزان 70 میلیارد تومان روبرو شد. پالایش نفت بندرعباس دیگر بنگاه بورسی بود که در خاتمه معاملات روز یکشنبه شاهد جابه جایی 66 میلیارد و 600 میلیون تومانی در راستا حقیقی به حقوقی بود. در آن سوی بازار نیز زیرمجموعه های گروه محصولات شیمیایی در صدر لیست خرید سهامداران خرد ایستادند.

به طوری که در این گروه شاهد جابه جایی حدود 90 میلیارد تومان نقدینگی از پرتفوی سهامداران عمده به سبد سهام حقیقی ها بودیم. خودرو و بانک دیگر گروه هایی بودند که طی معاملات روز یکشنبه در کانون توجه بورس بازان حقیقی قرار گرفتند. در مجموع این گروه شاهد جابه جایی 54 میلیارد تومانی در راستا حقوقی به حقیقی بودیم.

kashia.ir: کاشیا | مجله گردشگری و مسافرتی

nfliri.ir: مجله نیلوفری | مجله خبری تحلیلی نیلوفری

bushehrherfa.ir: مجله بوشهری ها، وبلاگ بچه محل های بوشهر

منبع: فرارو
انتشار: 7 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 7 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 92980

به "بورس زیر سایه سندروم یکشنبهها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بورس زیر سایه سندروم یکشنبهها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید